Over de planken

Verantwoord hout

Al onze planken zijn met zorg en aandacht gemaakt. Dit begint al bij het selecteren van het hout. Het eiken- en steigerhout dat we gebruiken voor onze planken is afkomstig uit bossen die voorzien zijn van een FSC-keurmerk. Dit houdt in dat er alleen hout gebruikt wordt van bomen die verplicht gekapt moeten worden en dat er rekening wordt gehouden met de duurzame en sociale aspecten van het bos.

Stuk voor stuk uniek

Onze planken zijn daarnaast stuk voor stuk uniek doordat ze van begin tot eind met de hand gemaakt zijn. Geen plank is dus hetzelfde. Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk plezier hebt van jouw aankoop, worden al onze planken behandeld met druivenpitolie en zijn ze voorzien van het FOODSAFE-keurmerk. Hierdoor blijven de planken langer van hoge kwaliteit en is de voedselveiligheid gewaarborgd.

Lokaal gemaakt

Daarnaast geven onze planken terug aan de maatschappij. De planken worden namelijk gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In een zagerij in Twente krijgen jongeren en ouderen de kans zich te ontwikkelen en hun plekje in de maatschappij terug te vinden. Zo dragen de planken bij aan het toekomstperspectief van deze mensen.